önhiki Karcag 400 millió

Torkán akadt a városnak a 400 milliós Kormányzati támogatás…

Nyilván a városvezetés torkán akadhatott a 400 milliós Karcagnak ítélt önkormányzati támogatás örömhíre, hiszen annak 2012. december 18-i megjelenését követően csak 2013. január 7-én sikerült bejelentenie Dr. Fazekas Sándor miniszternek, városunk volt polgármesterének a támogatás megérkezését. Pedig hamarabb itt volt a pénz, mint azt gondolnánk. Történt a Miniszter bejelentése hozzávetőleg 24 órán belül ahhoz képest, hogy a KarcagJobbik.tv közzé tette a kormányzat ÖNHIKI támogatásának elmaradását, azaz, hogy sikertelenül pályázott a város hozzávetőleg 246 millió forintra.

A KarcagJobbik.tv utána járt mi is történt a két támogatással, illetve a 0 forinttal és a 400 millió forinttal.

Városunk valóban nem kapott az igényelt 246,6, millió forintból egy lyukas garast sem az ún. ÖNHIKI pályázaton, mint azt az alábbi kép is mutatja. Ha kapott volna, akkor a Belügyminisztérium által közzétett hivatalos táblázat 20. oldalán, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések között fel lenne tüntetve.  Így Dobos Lászlónak, a Karcag TV-ben elhangzott kijelentésével ellentétben a Jobbik nem hazudott a megkifogásolt híradásában. A valóságról tájékoztatott, hiszen a város ilyen címen támogatást nem kapott!

Ha a polgármester úr az alábbi táblázatban megtalálja a város nevét, akkor feltétlenül szóljon, vagy esetleg neki rendelkezésére áll egy másik „lista”?

Önhiki tábla 2012 II-II

A város valóban kapott 400 millió forintot a 1613/2012. (XII. 18.) Korm. határozata alapján, amelyről a következő képek tanúskodnak. (kékkel kiemelve a Karcagot érintő rész) Ennek azonban az égvilágon semmi köze ahhoz az ominózus ÖNHIKI pályázathoz, se nem alternatívája, se nem annak helyettesítője! Egyszerűen egy rendkívüli, és azonnali forrásteremtés a végveszélyben lévő önkormányzatok számára. Valószínűleg a kormány úgy ítélte meg. hogy Karcag városa ebbe a kategóriába tartozik!

3

400 millió u pont

Tehát a hír igaz; valóban kapott a város 400 milliót, de emellett elmulasztott 246,6 milliót, továbbá a város vezetése megbukott egy olyan hitelességi és őszinteségi kérdésben, amely az alábbiból áll.

Kinek állhatott érdekében ezt a nagyszerű, és rendkívül hasznos támogatást elhallgatni, és nem megosztani a várossal, akkor, amikor arra lehetőség lett volna akár december 19-én, 20-án,21-én, 27-én És folytathatnánk még több munkanappal.

Mint a 400 milliót odaítélő határozatból is kiderül a határozat végrehajtása, tehát az összeg átutalása azonnali, így az 2012. december 19-én vagy 20-án meg kellett, hogy jelenjen a város számláján, így még nehezebben érthető a titkolózás.

Milyen okból nem lehetett közölni a várossal – ráadásul ünnepek előtt – szélesebb kőrben a pozitív hírt? Vagy a város vezetését nem érdekli a közvélemény? Fazekas Miniszter úr tanácsai szerint mindenki járjon utána a város dolgainak a Magyar Közlönyből?

Különösen pikáns és messzemenő következtetésekre adhat okot, hogy a TRV Zrt. (az új vízmű) által a Dérynének adott 250.000 Ft-os támogatás azonnal címlapra került még december 21-én, ellentétben,az  annak 1600 szorosát képviselő állami támogatással. Tehát szó sem lehetett arról, hogy nem volt kivel közölni (médiával) a jó hírt.

Felmerül tehát a kérdés: ki és miért nem jelentette be, illetve jelenthette be a jó hírt széles nyilvánosság előtt? Mi volt a terv az összeggel, miért nem tudhatott róla a város lakossága, és minden önkormányzati képviselő?

Szintén beszédes, hogy a kormányzati támogatást nem a város polgármestere, hanem annak volt polgármestere – aki jelenleg miniszter – jelenti be a médiában, az is csak akkor, amikor a Jobbik úgymond „felverte a port”?

Talán ideje lenne tiszta vizet önteni a pohárba és megmondani ki is irányítja valójában a várost? Nem lenne mellékes szempont az sem, ha a későbbiekben a város polgárait felnőttként próbálná kezelni a jelenlegi vezetés, és a mindenkit érintő fontos információkat időben köztudomásra hozná, úgy, mint pl. a 400 milliós állami segítség érkezését, vagy azt, hogy miként sikerült sokmilliárdos adósságot felhalmozni!