A kormány „Magyarország jobban teljesít” elnevezésű propagandakampánya több mint hatszázmillió forintjába került az adófizetőknek, ráadásul annak futtatását a Simicska-közeli Inter Media Group Kft. végezte el. Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján túlárazott, és egyébiránt hazug kampányról beszélt.

Dúró Dóra írásbeli kérdésére, miszerint mennyibe került a „Magyarország jobban teljesít” kampány, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Szilveszter napján reagált. A válasz alapján kiderült, hogy a propaganda teljes költségvetése nettó 623 841 008 forint volt, ami bruttó 792 278 080 forintot, azaz csaknem nyolcszázmilliót jelent.

jobbanteljesitcikk

A válaszban Navracsics leírta azt is, hogy a kampány 2013. március 25-től november 10-ig tartott televízióban, rádióban, közterületen, „sajtóban” és „online felületeken”, a megvásárolt felületek darabára pedig átlagosan nettó 64 892 forintba került. A 8830 ilyen felületre készült anyagok tervezésével és gyártásával a Lounge Design Kft.-t bízták meg, a konkrét médiatervezésre- és vásárlásra pedig az Inter Media Group Kft.-vel kötöttek szerződést.

A Jobbik parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy az Inter Media Group Kft. a Fidesz pénzemberének tartott, Közgépes Simicska Lajos üzletemberhez köthető, ráadásul Dúró Dóra szerint a kampány költségei is túl magasak voltak. Mint elmondta, a Jobbik kampányának költségeit összevetve a kormány korábbi IMF-es üzeneteivel, csaknem nyolcszoros árkülönbséget véltek felfedezni, magyarán a nemzeti párt sokkal olcsóbban hirdetett, mint a Simicska-céghez forduló fideszes kormányzat. Az ügyben a Jobbik feljelentést tett, azonban a Fővárosi Főügyészség szerint az, hogy a piaci árakat ilyen durván figyelmen kívül hagyták, önmagában nem bűncselekmény.

A munkahelyvédelmi akcióterv „Szeretem a munkám!” plakátkampányával még 2012-ben szintén az Inter Media Group Kft.-t bízták meg, cirka 60 millióért.

 

Dúró Dóra hozzáfűzte: A Jobbik szerint a főügyészség egyértelmű mulasztást követett el akkor, amikor még csak nyomozást sem indítottak az ügyben, valamint ennek köszönhető az is, hogy ismét az Inter Media Group Kft.-t bízhatták meg egy ilyen magas összegű kampány lebonyolításával.

A képviselő álláspontja szerint „minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy feleslegesen sok pénzbe került ez a ráadásul hazug kampánya a kormánynak”. Megjegyezte: a Jobbik az ilyen eseteket is el fogja számoltatni amennyiben kormányra kerül, mert „nem fogják hagyni”, hogy a közpénzek ilyen „pazarlása” következmények nélkül maradjon.

forrás: Alfahír http://alfahir.hu/tobb_mint_hatszazmillioert_tanulhattuk_meg_hogy_magyarorszag_jobban_teljesit

Egy biztos. Ha az ország és a kormány még nem is teljesít jobban, de a karcagjobbik.tv tényleg JOBBAN TELJESÍT

jobbanteljesit