A Honvéd-tábor egy óriási transzparenst készített, amin szerepelt Puskás Ferenc neve, de a felcsúti vezetők leszedették a biztonságiakkal a vendégszurkolók drapériáját, mondván, az az ő csapatuk neve. A Honvéd 4-0-ra verte Fehérváron a Felcsútot.
A Honvéd szurkolói a szokásos drapériák mellett vittek magukkal egy kifejezetten a Felcsút elleni találkozóra készített transzparenst is. Nem volt rajta semmi gyűlölködő, sőt új sem, hiszen a mindenhova magukkal vitt „Puskás, Kispest, Hungary” feliratú, régi drapériájuk 1,5 x 25 méteresre növelt változatát szerették volna kitenni az ürességtől kongó fehérvári stadion korlátjára.
Nimsz Ádám, a három részből álló drapéria egyik készítője mondta el az Origónak, hogy a Kispest és a Hungary felirat mehetett, de amikor a Puskás felirathoz értek, odajöttek hozzájuk a biztonsági őrök, és leszedették velük. „Jó fejek voltak, mondták is, hogy nem értik a dolgot, de sajnos meg kell kérniük minket, hogy ne tegyük ki a drapit – mondta Nimsz.
„Csak annyit mondtak, hogy a felcsúti vezetőség határozott kérése volt, hogy ne engedjenek semmilyen Puskás nevét tartalmazó transzparenst kitenni, mert ez az ő csapatuk neve. Az volt az utasítás, hogy a Puskás név használata tilos. Ennél nevetségesebb dolgot én még nem hallottam – tette hozzá Nimsz, aki a kispesti tábor egyik vezérszurkolója.
A szurkolók tudomásul vették a szervezők kérését, levették a feliratot, de hazafelé menet megálltak Felcsúton és ott feszítették ki a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kerítésére.
A találkozón pályára lépett a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is, a 22 éves fiatalember a “Puskás” színeiben a 78. percben Polonkait váltotta. Orbán Viktor fia ugyanakkor nem lehetett maradéktalanul elégedett a debütálással, csapata ugyanis 4-0-s vereséget szenvedett Puskás Öcsi egykori alakulatától. A kispestiek az MTI tudósítása szerint az első percektől kezdve támadólag léptek fel, és végül ilyen arányban is megérdemelten nyertek.
A Honvéd szurkolótábora többször is szót emelt a Puskás-örökség Felcsútra költöztetése ellen, korábban egy Facebook-oldalt is létrehoztak tiltakozásul.
(Ultras Liberi – Samsung Sport – NSO nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/49/124869/#ixzz2vTnXb9uZ