Politikusi vagyonosodásokat vizsgálna a Jobbik

Sajtótájékoztató Dr. Lukács László György, Karcag

Dr. Lukács László György országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót Karcagon a politikusok gyanús vagyongyarapodásával kapcsolatosan. Mint megjegyezte, az elmúlt hetekben több Fideszes politikus is nehezen tudott magyarázatot adni saját és családja vagyonának gyarapodására és mondvacsinált, átlátszó okokkal próbálták a téma komolyságát elvenni. Megjegyezte sok Fideszes politikus önkéntes Mikulásként már korábban telerakta a “puttonyát” és rá-rá járt a közösre. Álláspontja szerint a Kormány és a fideszes vezető képviselők egy, az emberektől elrugaszkodott “luxus Kormánnyá” vált, amelyben jól  “elvannak”  a Kósa-féle “luxus rockerek” és a politikai szélkakasként funkcionáló Szíjjártó Péterek.

Rávilágított: Jász-Nagykun-Szolnok megyében is vannak érdekes gyarapodások, amelyben érintett lehet több megyei közgyűlési képviselő is.

A helyzet megoldása érdekében – ahogyan azt a Jobbik több politikusa is megfogalmazta- a képviselők vagyonnyilatkozatának szélesebb nyilvánosságát kellene elérni, hogy ne csak a politikusok, hanem családtagjainak is elérhető legyen a vagyoni helyzete, illetve kötelező vagyonosodási vizsgálatot szorgalmaz a ciklusok elején és végén.

A sajtótájékoztatót felvétele itt tekinthető meg: