Nagyszabású évértékelő rendezvényre készül a Jobbik

Ahogy az már hagyomány a Jobbikban, január közepén egy nagyszabású rendezvény keretében értékeli az elmúlt évet és tűzi ki a következő célokat Vona Gábor, a párt elnöke. Ez jövő januárban sem lesz másképp.

Január 18-án tartja immár hagyományossá vált évértékelő rendezvényét a Jobbik – ismertette vasárnapi sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a párt szóvivője. Mint mondta, ahogy az eddigi években, úgy most is körülbelül másfél órás kulturális és zenei programokkal indítják az eseményt, majd Vona Gábor, a Jobbik elnöke, egyben miniszterelnök-jelöltje tartja meg nagyságrendileg egyórás beszédét. Ebben a Jobbik elnöke nem csupán aktuálpolitikai témákat fog érinteni, hanem tágabb távlatokat, célkitűzéseket is ismertetni fog az előre meghívott hallgatósággal.

Dúró Dóra közölte, ezen az ünnepségen minden bizonnyal a közeledő választásokról és az azt megelőző kampányról is szó lesz, de hangsúlyozta, a Jobbik ezt az eseményt nem tekinti kampánynyitó rendezvénynek.

A választásokhoz közeledve a Jobbik folyamatosan választotta ki képviselőjelöltjeit, így kijelenthető, a radikális ellenzéki pártnak mind a 106 egyéni választókerületben lesz önálló jelöltje. Dúró Dóra ismertette a jelöltválasztás folyamatát is: a helyi alapszervezetek választották ki maguk közül a képviselőjelöltnek szánt személyt, akit egy megyei, majd egy országos bizottság is meghallgatott. A végső szót, azaz a jelölés jóváhagyását pedig a párt országos elnöksége mondta ki.

A Jobbik szóvivője közölte azt is, a radikális erő választási programját februárban fogják teljes egészében bemutatni. Előzetesen annyit közölt, a program a munkahelyteremtés, közbiztonság erősítése, elszámoltatás hármasára fog épülni. A Jobbik szerint ugyanis a második Orbán-kormány ezen a három területen totális kudarcot vallott.

A kampánynyitó rendezvény után egy szintén zártkörű, de sajtónyilvános koncertet hallgathatnak meg a meghívottak január közepén.