új karcagi kórházigazgató

Sokan kérdezgetik és találgatják: ki lesz az új karcagi Kórházigazgató?

Mint a város egyik legnagyobb munkáltatója állandóan a figyelem középpontjában van a karcagi Kátai Gábor Kórház. Mint korábbról ismert lehet a 2012. őszén (pontosabban novemberben) döntés született a fekvőbeteg-ellátó intézmények élére júliusban kiírt pályázatokról.(a lista itt olvasható)

karcagi kórház

A 47 kórház vezetői tisztségére kiírt pályázat 32 poszt esetében zárult eredményesen, 15 helyen eredménytelen lett, közöttük a Karcagi Kórház igazgatói posztjára kiírt pályázat is.

Így egészen mostanáig nem lehetett tudni ki lesz a vezetője a Kórháznak ( Televíziónk megkeresésére a GYEMSZI  szerint dr. Nagy Mihály- szerk jelenlegi igazgató- megbízatása a települési önkormányzatok fekvőbeteg-szakellátó intézményeinek átvételéről és az átvételhez kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2012. évi XXXVIII. törvény 11. §. alapján hatályos és folyamatos.)

Azonban lassan lehull a lepel az új igazgató személyéről. Előzetes, belső információk alapján elmondható, hogy a kinevezendő személy a karcagiak számára nem lesz ismeretlen. De nem lesz ismeretlen a Fidesz tagsága és emberei körében sem, hiszen úgy tűnik a saját gazdasági “holdudvarából” merített a párt a jelentkező személyében.

Hogy ki is ez az ismeretlen ismerős, a hét elején kiderülhet.

Az előzetes hírek szerint a hét első felében kerülnek kihirdetésre a pályázatok végeredményei, mely után már név szerint megnevezhetővé válik az új igazgató.

Ha igazak az előzetes információk, akkor azt el lehet mondani, hogy furcsa az üzleti kötődésű személy igazgatóvá való kinevezése, annak fényében, hogy a Fidesz volt az, aki pár évvel ezelőtt még azzal kampányolt, hogy az EGÉSZSÉG NEM ÜZLET! (lásd itt: az egészség nem üzlet Orbán Viktor honlapja)

Úgy tűnik, az egészség mégis csak üzletté vált.

 Frissítés: az előzetes találgatások után sem lehet tudni ki lesz – ha lesz egyáltalán ilyen- a karcagi Kórház főigazgatója. Ugyanis a kormányzati portál 2013. május 8-án közzétett nyilatkozata szerint az újonnan kiírt pályázat is eredménytelenül zárult. Többet a hírről : itt 

Bővebben: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/egeszsegugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/ujabb-sikeres-korhazigazgatoi-palyazatok