A lakosság biztonsága után már a gazdáké sem érdekli őket…Képviselői Morzsák (VIDEÓ)

Szökőkútra vannak milliók, de a külterületi lopások megakadályozására már nincs…

Nézze meg Dr. Lukács László György (Jobbik) és Andrási András (Jobbik) karcagi  önkormányzati képviselők beszámolóját az április végi testületi ülésekről történtekről.

A videóban Dr. Lukács László György érinti a közmunka program folytatása körüli bizonytalanságokat. Kiemelte, hogy még pár nappal a téli program leállása előtt sem tudta megmondani a Városgondokság vezetője miként fog tovább folytatódni a program, de egy biztos: sokkal kisebb számban tudják egyelőre folytatni a programot, mint korábban.

Emellett értékelte a Karcagi Rendőrkapitányság közbiztonsági beszámolóját is , amelyben álláspontja szerint hemzseg a statisztikai trükk. Szinten teljes egészében a bűncselekmények számának csökkenése annak az egyszerű ténynek tudható be, hogy  nőtt a szabálysértési értékhatár 2012 év közben, így tucatszámra kerültek át ügyek szabálysértés alá és kerültek ki a bűncselekményi kategóriából, de ezeket ugyanazokért az értékekért/tárgyakért követik el és ugyanolyan veszteségeket okoz a társadalomnak, mint a korábbi cselekmények sora, amelyek még bűncselekmények voltak. Továbbá említette, hogy a város Fideszes vezetése elzárkózott az elől, hogy a karcagi határt lovas járőrök felügyeljék, pedig a Megyei Rendőrfőkapitány erre még felajánlást is tett. Álláspontja szerint ez tisztán mutatja, hogy a Fideszes városvezetés a lakosság után már a gazdákat sem akarja megvédeni a bűnözőktől.

Andrási András érintette a revizori beszámoló munkáját, amelyről elmondta, hogy a munka kiválóan került elvégzésre, azonban a megállapított javítandó területeken ahogyan az előző években sem, előre lépés azóta sem történt, ami a város gazdálkodását hátrányosan érinti továbbra is.  Ismét szóba hozta továbbá a víz számla kérdését, amely másfél év után sem képes időben megérkezni a lakosokhoz. Elképesztőnek tartotta, hogy ennyi idő után sem tud rendesen számlázni egy cég, sokszor olyan megoldhatatlan helyzet elé állítva a karcagiakat, hogy egy hónapon belül 1,5-2 havi számlát kell kifizetniük.