A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Kunhegyesen

2014. február 25-ére 18.00 órára szervezte mécsesgyújtással egybekötött megemlékezését a Jobbik Kunhegyesi Szervezete a főtéren található 56-os emlékműhöz a Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapja alkalmából.

KunhegyesKommunistaÁldozatok1

A megemlékező gyülekezet a Tűzoltóság épületétől kezdte vonulását a Református templom kertjében található emlékműhöz, mely menet során valamennyi résztvevő kezében az áldozatokra emlékeztető fáklyák égtek.  Az egybegyűltek Szathmári Norbert helyi Jobbik elnök méltató és megemlékező beszéde után Dr. Lukács László György országgyűlési képviselőjelölt beszédét hallgathatták meg. Dr. Lukács László György kiemelte, hogy a kommunista diktatúrák áldozatai nem csak a múltban, emlékünkben élnek, hanem a mindennapok emberi között is.

KunhegyesKommunsitaÁldozatok3

 

Elmondása szerint a jelenben is büntetlenül, sokszor a hatóságok segítségével névtelenül  tovább élnek azok bűnösök, akik a kommunista diktatúra kiszolgálói, haszonélvezői voltak, gyakran luxus nyugdíjasként, míg az általuk ellehetetlenített emberek nyomorognak, leszármazóik pedig még most is érzik azokat a hátrányokat, amelyeket a diktatúra felmenőiknek okozott. Véleménye szerint le kell számolni a múlt árnyaival, helyére kell tenni a dolgokat, ellenkezőleg a diktatúrának nem csak a múltban és a jelenben, hanem a jövő nemzedéke között is áldozatai lesznek.

KunhegyesKommunistaÁldozatok2

A felszólalásokat követően a megemlékező közösség mécseseket gyújtott az áldozatok emlékére, adózva azok helyett a települések helyett is, ahol még meg sem emlékeztek az emléknapról és a tönkretettekről.

fotó és forrás : karcagjobbik.tv