A május havi eseményeket és a testületi ülésen elhangzottakat foglalja össze a két karcagi önkormányzati képviselő.

Témák:

  • szalmonellafertőzés az óvodákban?
  • mezőőrség munkája
  • játszóterek állapota

 

Részletek:

Mezőőrség  – Jelvénnyel, gumibottal, bilinccsel látják el munkájukat ha arra szükség van, viszont a megbecsülés kérdése ezen személyek számára még mindig kétséges. Kétséges, hiszen azon túl, hogy naponta az életüket kockáztatják, a bérezés kérdésében mégis minimálbért kénytelenek hazavinni. Mindezeken túl az 1998-ban alakult mezőőrség akkor a város által adományozott gépjárművekkel látta el feladatát, mára viszont a munkavállalók saját gépjárműveikkel végzik munkájukat, amelyeknek ugyanúgy van javítási költsége, de még tankolni is kell. Mindezt persze nem saját zsebből, de az erre kialakított havi a 15 ezer forintos juttatást nevetséges összeg a véleményünk szerint, ezért ennek az összegnek a dupláját kérte Lengyel János jobbikos önkormányzati képviselőnk.

(Megjegyeznénk: A bérezési besorolásban pedig a takarítónők alatti, ami szintén tarthatatlan.)

A májusi testületi ülésen továbbá megjegyezte még képviselőnk a Vadvirág parkoló körül kialakult gondokat is.

Továbbá kiemelte az óvodában történt szalmonella fertőzés tényállását, és rákérdezett a város fideszes polgármestertől a hivatalos állásfoglalásra – ha már eddig nem tették meg. A válasz pedig nem váratott magára, hiszen a ködösítés már megszokott és a következő testületi ülésre ígért tájékoztatást a lakosság jelentős hányadával együtt várjuk.

A lakossági észrevételek alapján pedig megjegyeztük azokat és rákérdeztünk az alábbiakra:

  • Játszóterek, és azok játékainak állapota
  • Magyarkai csapvíz állapota, amely nem csak ihatatlan, hanem másra sem használható
  • A felújításra kerülő Kisújszállási úton elhelyezett “szabályos”, négyszögalakú kátyúkra is kíváncsiak voltunk, amelyre a polgármester úrtól szintén egy frenetikus választ kapott a lakosság mellett a 2 képviselőnk is, miszerint a jó aszfaltot szállító teherautó és sofőrje balesetet szenvedett, így nincs másik autó amivel a megfelelő tömítőanyagot eljuttathatták volna Karcagra! Értik ugye?! Hatalmas siker ám ez 2018-ban, és addig is várjuk nyugalommal az új, immár “szabályos alakzatra vágott” kátyúk okozta károkat. (Természetesen a balesetet szenvedett sofőrnek jobbulást kívánunk!)

 

Nem fogadtuk el továbbá a napirendek közül a hulladékgazdálkodásról szólót, illetve a költségvetést, amelynek számtalan olyan pontja van, amelyet lehetne jobban, lehetne másként megvalósítani.

Ráadásul mindezt úgy, hogy egy vezetőtől ne évről évre azt kelljen hallanunk, hogy a megtakarítások, illetve spórolások évét éljük!

 

Erre ugyanis megoldások igenis vannak, és amikor a karcagi lakosság egyszer úgy gondolja, hogy megadják a felhatalmazást Karcag város vezetéséhez, akkor megfogjuk valósítani minden!

 

Videó: Karcagjobbik.tv