Kenderesen és Fegyverneken fórumozott a Jobbik szombaton

2014.március 8-ára hívta a Jobbik és Dr. Lukács László György Kenderes és Fegyvernek lakosságát a települési önkormányzatok Művelődési Házaiba, hogy meghallgathassák a Jobbik  és személyes választókerületi programját. A lakossági fórumokon Jász-Nagykun-Szolnok megye 3.  választókerületének Jobbikos jelöltjének  vendége Dr. Apáti István országgyűlési képviselő volt.

Kenderes1

Mind Kenderesen, mind Fegyverneken Dr. Lukács László György először ismertette a Jobbik választási programját és annak legfontosabb elemeit, és a legsürgetőbben megteendő 60 lépést. Kiemelte, hogy a Jobbik az egyetlen párt aki már jó ideje valós programmal rendelkezik az ország talpra állításához. Mint mondta a 24. órában jár az ország, és legalább 6 alapvető terület van, amire koncentrálni kell. Kiemelte a magyar termőföld ügyét, amelyet az elmúlt esztendőkben a szégyenletes földforgalmi törvény és mutyik tépáztak.  Tarthatatlannak nevezte, hogy jelenleg a kormányzat azt az álságos látszatot kelti, mintha csak magyarok vásárolhatnának földet, és kijelentette, hogy a magyar föld nem eladó, nem csak a törvény értelmében vett külföldieknek (szerk. a törvény belföldivel azonosnak azaz nem külföldinek tekinti az EU-s állampolgárokat) de ténylegesen külföldieknek sem.

Fegyvernek1

Részletesen ismertette a párt devizahitelesek megsegítésére adandó válaszát valamint a Jobbik munkahely teremtési programját. Kiemelte továbbá az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges termékek ÁFA-jának 5%-ra csökkentését, a szülői járadék alkalmazását.

Fegyvernek3

Dr. Apáti István mindkét településen részletesen ismertette programpontról programpontra haladva a Jobbik közbiztonsági elképzeléseit. Ez mindkét településen igen nagy érdeklődést váltott ki, különösen azon a Kenderesen, ahol korábban több rendőrt is bántalmaztak bűnözők. A közbiztonság megszilárdítása érdekében a Jobbik visszaállítaná a régi kor jól bevált intézményét: a csendőrséget, valamint bérrab tartást javasol az önfenntartó börtönök mellé. A képviselő kendőzetlenül beszélt a kémiai kasztrálásról, valamint a halálbüntetés visszaállításáról a legsúlyosabb (minősített esetek) emberölés bűncselekmények vonatkozásában, amelynek a Jobbik frakcióján belül is elsöprő a támogatottsága.

Fegyvernek2

Végezetül Apáti István beszélt a két településen is aktuális cigány-magyar együttélés (együtt élhetetlenség sok esetben) kérdéséről. Kiemelte, hogy a Jobbik nem cigány ellenes, a Jobbik csak azokkal akar keménykezűen bánni, akik tisztességtelenek, legyenek azok magyarok, cigányok, vagy akár politikus, vagy bankárbűnözők. A magyar-cigány együttélés bár sok pártnál és sok értelmiségi közegben is tabu téma, mégis a Jobbik az egyedüli párt , aki nyíltan beszél ezen kérdésről, mert megoldása nem várathat magára.

A lakossági fórumok végén, valamennyi jelenlévő szabadon kérdezhetett az előadóktól, sőt a nyilvános kérdéseket követően lehetőség nyílt személyes beszélgetésre is a képviselő Urakkal.

Feggyvernek4

A fórumokról készült videó összefoglalót hamarosan megnézhetik csatornánkon.