Karcagi intézményekben tett látogatást a képviselő

Rsz_DuroKarcag

December 12-én több városi közintézményben tett látogatást Dúró Dóra a Jobbik országgyűlési képviselője. Vele tartott Dr. Lukács László György és Andrási András jobbikos önkormányzati képviselő is. Az Országgyűlés legfiatalabb képviselője, aki tagja a Parlament Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának, a nemrég felújított Jókai utcai tagóvodában kezdte látogatását. Itt meggyőződhetett arról, hogy a legkisebbek jó kezekben vannak, az ovisok jövőjét magasan képzett pedagógusok egyengetik.

Útja a Karcagi Nagykun Református Gimnáziumba vezetett, ahol az intézmény vezetőivel folytatott beszélgetést a képviselő asszony. Itt megtudhatta, hogy a több mint 300 éves múlttal büszkélkedhető tanintézményben nemzeti, keresztyén szellemben nevelik a középiskolásokat. A szívélyes eszmecsere után Dúró Dóra egy végzős osztály diákjaival találkozott és adott nekik praktikus tanácsokat a továbbtanulásukkal kapcsolatban. Látogatását a Varró úti Idősek Otthonában zárta, ahol a nyugdíjas éveiket itt töltő emberekkel találkozott. Az intézményi látogatás során nyilvánvalóvá vált, hogy az ott dolgozók erőn felül mindent megtesznek annak érdekében, hogy ellensúlyozzák a szociális és oktatási téren meglévő hiányosságokat és elmulasztott kormányzati intézkedéseket, amelyeket a saját pozícióit bebetonozó Kormány elmulasztott megtenni, a dadusok, a gondozók, és a pedagógusok érdekében. A látogatás során bebizonyosodott, hogy a Kormányzat szociális és oktatási téren érzéketlen és csak saját hatalmának megőrzésére koncentrál.

A látogatást követően a Karcagon tapasztaltakról tett sajtótájékoztatót itt tekinthetik meg:

Dúró Dóra köszönetet mond Romhányi Sándorné, Koncz Tibor lelkész úr és Hodos Bálintné intézményvezetőknek a szívélyes fogadtatásért, a hiteles és szakszerű tájékoztatásért. Egyúttal kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván az említett intézmények dolgozóinak!