A MAGYAR KÜLÜGYMINISZTÉRIUMNAK FONTOSABB AZ EURÓPAI UNIÓ BŐVÍTÉSE, MINT AZ, HOGY KONFRONTÁLÓDJON A HATÁRONTÚLI MAGYAROK ÉRDEKÉBEN.
A KarcagJobbik Tv ezúttal Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselőt látogatta meg, aki mint frakcióvezető helyettes, illetve a Jobbik Külügyi Kabinetjének elnöke aktuális külpolitikai témákban adott értékes és érdekes tájékoztatást, az interjú kapcsán. Mindenekelőtt értékelte a nem rég lezajlott amerikai elnökválasztást, annak várható hatását a Közel-Keleti eseményekre-, Európára és így hazánkra vonatkozóan is. Véleménye szerint Obamának a győzelme hozzájárul ahhoz, hogy a világban végbemenjen a jelenlegi neoliberális gazdaságfilozófiának bizonyos fokú, de elkerülhetetlen korrekciója. Ehhez kapcsolódva szót ejtett a Közel-Keleten zajló,a térség vezető szerepéért folytatott küzdelemről, mely megosztja a muszlim országokat. A külföldről pénzelt, Szíriai polgárháború, az Irán elleni folyamatos fenyegetés fenntartása, a Palesztin területek elleni fegyveres agresszió, a közelgő Izraeli választások, mind-mind részei egy napjainkban zajló gazdasági, és politikai sakk játszmának a Közel-Keleten.
A beszélgetés másik főtémája a jelenlegi magyar kormány hozzáállása a határon túli magyarság ügyeihez, a nemzeti érdekek védelméhez, és az európai integráció szélesítéséhez. Hangsúlyozta, hogy soha ennyire tragikus nem volt a határon túli magyar lét, mint most az Obán-kormány idején, most amikor felerősödött a határon túli magyarok asszimilációjának veszélye. Bár hangsúlyozta, hogy a korábbi kormányok, különösen a szocialista időszakokban, még ennyit sem tettek a gúny határon túli magyarságért.
Gyöngyösi Márton a beszélgetés végén — személyes jellegű kérdésre válaszolva — szólt a tevékenységéről és az elfoglaltságáról is
Forrás: http://jobbik.hu/rovatok/alapszervezeti_h%C3%ADrek/gy%C3%B6ngy%C3%B6si_m%C3%A1rton_kem%C3%A9nyen_b%C3%ADr%C3%A1lta_a_korm%C3%A1ny_k%C3%BClpolitik%C3%A1j%C3%A1t