Évzárásról, évkezdésről, választásról, eredményekről

 Egymaga többet ér, mint a megyei fideszes képviselők összesen. A karcagi képviselő jó tanácsa és még sok minden más- interjú Dr. Lukács László Györggyel ahogyan az a Turul Népe nyomtatott újságban megjelent. 

Turul Népe: Képviselő Úr! Belerázódott már az országgyűlési képviselői munkába?

Dr. Lukács László György: Úgy érzem igen, de nem szabad elfelejteni, a munka egy folyamatos fejlődésről, megújulásról is szól, így egy percre sem dőlhet hátra a képviselő a munkája során. Én is keresem az új témákat, teendőket és folyamatosan dolgozom a meglévőkön is. Jelen esetben is azon vagyok, hogy amikor nem Budapesten vitázunk az ülésteremben, a lehető legtöbbet Karcagon és a választókerület településein legyek. Ezért van fogadóórám Karcagon túl Abádszalókon, és most indul Kisújszálláson, Tiszafüreden is.

T.N: Minden év elején közlik, kik a rekorderek az országgyűlésben, azaz ki szólalt fel a legtöbbet. Képviselő úr hogy áll ezen a téren?

BB__3585

Dr. L.L. Gy: Bár számomra 2 hónappal rövidebb volt az ülésszak, mert ennyivel később lettem képviselő, mégsem kell szégyenkeznem. A 23 fős frakcióból 7. helyen, a teljes Országgyűlésben a 199 főből 27. helyen állok, közel 3 óra, 15 perc felszólalási idővel. A viszonyításhoz annyit érdemes tudni, hogy 5 fő Jász-Nagykun-Szolnok megyei fideszes képviselő, közöttük miniszter, vezető egészségügyi politikus, együttvéve sem szólaltak fel annyit, mint én. Minden bizonnyal nem akadt téma, amit képviselni tudtak volna, vagy ami választókerületnek fontos lett volna.

T.N: Ekkora munkához minden bizonnyal Pesten kell lakni.

Dr. L.L.Gy: Dehogy! Igaz, az időt jól kell tudni beosztani. Tudatosan olyan rendszert alakítottam ki, hogy a hét 5 munkanapjából kettőt és a hétvégéket itthon tölthessem Karcagon. Ekkor tudnak találkozni velem azok, akiket képviselek, akik ügyeikkel hozzám szeretnének fordulni. Az utazás ugyan sok időt vesz el az életemből, de a jelenlét itthon és a választókerültben nagyon is fontos. Szerdánként többen hitetlenkedve látják, hogy Karcagon vagyok, hiszen kedden még nézték a felszólalásomat a tévében, vagy az éjszakába nyúló üléstermi vitákat, reggel pedig már a megyén jövök-megyek.

T.N.: Mit szól a Kovács Sándor közgyűlési elnök lemondása miatt kiírt karcagi 2. számú választókerületi időközi választáshoz?

Dr. L.L.Gy: Nem örülök neki, mert ez extra teher a lakosoknak, és a képviselő úr részéről egy átgondoltabb döntéssel ez elkerülhető lett volna. Nem tudom, miért gondolta úgy, hogy nem fogják megválasztani őt megyei elnöknek listavezetőként, de a párton belüli rivalizálást ő biztos jobban látta, és úgy vélhette, inog a széke a posztra, ezért biztosra akart menni azáltal, hogy Karcagon is megválasztatta magát. Másrészről örülök a választásnak, mert új politikai szereplőket lehet megismerni, például az általam komoly esélyesnek tartott Lengyel Jánost.

Lengyel laza

T.N: Mit gondol a jelöltekről és milyen eredményt vár?

Dr. L.L.Gy: Az eredményt most nehéz megtippelni. Azt látom, hogy a Fidesz országosan is és szerintem helyben is őrült tempóban veszít a népszerűségéből. Az embereknek elegük lett az urizálásból, a különadókból, díjakból, legfőképp pedig abból, hogy nem azt kapták, amit ígértek nekik. Öt év leforgása alatt immáron másodjára. A jelölteket személyesen ismerem, álságos lenne róluk jobbikos létemre nyilatkoznom, nyilván Lengyel Jánossal vagyok elfogult. Sokkal inkább érdekesnek tartom azt a helyzetet, amire egy évvel ezelőtt Molnár Pál jelenleg is fideszes képviselő hívta fel a figyelmemet. Azt mondta egy beszélgetésünk során: „Laci neked el kell döntened, hogy a politikát vagy civil hivatásodat, az ügyvédséget csinálod teljes erővel, mert az egyik a másik rovására fog menni.” Igaza volt. Sőt igaz lehet a mondása abban a viszonylatban is, hogy tudtommal a Fidesz jelöltje egy jól képzett és kiváló orvos, nyilván a rangjához illően temérdek munkával, rendeléssel, osztályos munkával, ügyelettel. Félek, hogy abba a csapdába hajszolják a szavazók, amibe én készültem belelépni. Molnár képviselő úr gondolatai elgondolkodtatóak és egyben megfontolandóak a szavazók számára.

A választást az fogja meghatározni, hogy a szavazók nagy része a Fidesz ellen megy el szavazni, annyira elégedetlenek. Reálisan nézve most van itt a lehetőség, hogy üzenjenek. Üzenni is fognak a Fidesznek, hogy elég volt, nem kérünk többet és az így gondolkodók álláspontom szerint a Jobbik jelöltjét fogják támogatni.

T.N: Köszönjük szépen az interjút és ezúton kívánunk a Képviselő Úrnak további sikereket.

Dr. L.L.Gy: Köszönöm szépen a lehetőséget!