Közös rendezvények, megemlékezések és szorosabb kapcsolattartás a cél.

Mutatjuk képpel, videóval és szöveggel a megállapodás részleteit.

2017.04.28 -án az Országgyűlés Képviselői Irodaházának nagy tárgyalójában  került sor arra a sajtótájékoztatóra, amelyen Dr. Lukács László György frakcióvezető-helyettes , a Jobbik karcagi országgyűlési képviselője jelentette be az örömhírt: Együttműködési megállapodást kötött a Nagykunság fővárosának Jobbikos szervezete és a Jobbik Svájci baráti szervezete.

Itt nézheti meg a sajtótájékoztatót:

A sajtótájékoztatón felszólalt Bencsik János a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetének alelnöke és a svájci társaság vezetője Walter Pál Péter is.

Bencsik János a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnöke nyilatkozik a Karcagjobbik.tv-nek

Mind az országgyűlési képviselő, mind pedig a svájci partner kiemelte, a megállapodás legfontosabb tartalma, hogy olyan szorosabb kapcsolat alakulhasson ki a két szervezet között, amelynek keretében közvetlenebbé tudják tenni az itthoni szimpatizánsok és a külföldön élő Jobbik szimpatizánsok kapcsolatát.

Az együttműködés magában foglalja a szervezetek rendszeres kapcsolattartását, hogy az itthoni üzenetek pontosan lehessenek megismerhetőek a külföldi magyarok körében, és hogy a külföldön élők hangja is eljusson hazánkba.

Ezen felül a szervezetek közös ünnepségekkel, megemlékezésekkel, más közösségi eseményekkel készülnek a jövőben.

Képünkön Walter Pál Péter a Jobbik zürichi vezetője (balra) és Andrási András a karcagi Jobbik elnöke

Szeretettel várják őket a karcagi Birkafőző Fesztiválra

A sajtótájékoztatójában Dr. Lukács László György első lépésként szeretettel meghívta a svájci szimpatizánsokat a Nagykunság legnagyobb közösségi eseményére a karcagi Birkafőző Fesztiválra, amelyre örömmel el is fogadta a szervezet a meghívást.

Mind Bencsik János, mind Walter Pál Péter kiemelte, hogy a külföldön élők elszakítottság érzésének enyhítésére, és a visszatérés lehetőségének megteremtésére is szolgálnak az ilyen együttműködések, amelyből a jövőben még többet kívánnak majd kötni.

A résztvevőkkel készült riportot itt láthatják:

Forrás: Karcagjobbik.tv