Duplájára nőtt a betöréses lopások száma Karcagon és környékében! – A 2 hetes rend eredménye

Ahogyan a Karcagjobbik.tv által készített grafika is mutatja a két minisztert is adó város, Karcag rosszabbul teljesít, mint az előző évben, már, ami a közbiztonságot illeti. Sokunknak még a számokat sem kell látniuk, hogy érezzék a romló közbiztonságot. De most láthatják a karcagi Rendőrkapitány által az önkormányzat képviselő -testülete elé terjesztett éves beszámolóból.

közbizt számok Karcag

 

A rendőrkapitányság területén elkövetett bűncselekmények száma 2011-ben 684 volt, míg 2012-re ez 916-ra nőtt. A legaggasztóbb növekedés a vagyon elleni bűncselekmények körében volt, ahol is 370-ről 581-re emelkedett az elkövetett cselekmények száma. Ezen belül a betöréses lopások száma duplájára 75-ről 152-re emelkedett. Azaz majdnem minden második napra jutott egy ilyen eset. És ezek csak a bűncselekmények.

Sajnálatos viszont, hogy a közrend megszilárdításán fáradozó kormányzatnak a bűncselekmények számának visszaszorításán túl akadt más jobb dolga is. Ez pedig a beszedett bírságokat jelenti. A 2011-évi 2 millió 843.000 forintról 2013-ra 6.050.000 forintos bevételt sikerül elérni, ami 112%-os növekedés a beszedett bírságok terén. Nyilván minden egyes forintra szükség van, a külföldről, az ország belügyeibe beleszóló nagyhatalmak kiszolgálásához.

Ebből is jól látszik, hogy mi a fő “csapás vonal” a Fidesznél. Sőt ezen pénzbehajtási terveiket még véka alá sem rejtik, hiszen ahogy a Karcagi Híradó elnevezésű újságban – amelyet egyébként a havi közel 1 millió forint jövedelmemmel rendelkező Kovács Sándor Megyei Közgyűlési képviselő szerkeszt- tehát ebben az újságban a leghátsó oldalon egy autóst igazoltató rendőrpáros fényképével illusztrálják a szilárduló közbiztonságot. (lásd alább)

Scan Karcagi Hirado