Diéta tippek 2014-re

Fogyókúra és diéta tippek… Akik már többször próbáltak felesleges kilóiktól megszabadulni, nagyon jól tudják, mekkora erő és kitartás szükséges ehhez. Azonban még nagyobb lelkierő és elszántság kell az elért eredmény megtartásához. Maga a fogyókúra nem egy lehetetlen feladat, de mielőtt bárki belekezdene, meg kell találni azt a legjobb módszert, mellyel hosszútávon érhető el eredmény. E téren tudunk Nektek hasznos tippekkel szolgálni! Egy radikális fogyókúrás recepttel látványosan sokat fogyhatunk rövid idő alatt, főleg, ha a megfelelő diéta mellett edzéseket, testmozgásokat is beiktatunk. Ezeket a tevékenységeket úgy kell megválasztani, hogy ne egy hirtelen elhatározás legyen csupán, hanem váljon életformánkká. Így biztosítható a súly megtartása, az egészségünk szinten tartása.Sokan egyenlőségjelet tesznek a fogyókúra és a diéta közé, pedig nagy különbség van köztük. A fogyókúrával általában egy egyszeri alkalommal történő drasztikusabb súlyleadás érhető el, ezzel szemben a diéta akár egy egész életen át betartható és alkalmazható.

Ha mi magunk nem értünk hozzá, melyik is a számunkra legmegfelelőbb módszer, akkor legjobban tesszük, ha szakemberhez fordulunk és megkérjük, állítson össze számunkra egy fogyókúrát is segítő diétát, mely tartalmazza a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, kalóriát, tehát biztosítja számunkra az egészséges életmód feltételeit. Érdemes ilyenkor kipróbálni néhány olyan főzési technikát is, melyeket a fogyókúra után továbbra is lehet alkalmazni egy kímélő, diétás étkezés bevezetésére.Nagyon nagy tévúton jár az, aki úgy gondolja, hogy legjobb fogyókúra az éhezés. Aki nem eszik, az valóban fogyni fog, de szép lassan elfogynak szervezetéből a létfenntartó vitaminok, éltető ásványi anyagok. Márpedig az emberi szervezet egy önműködő gépezet, amely úgy működik, hogy ha nem kap üzemanyagot, akkor abból gazdálkodik, amije van. A szervezetben még meglévő anyagokat raktározni kezdi, nem engedi, hogy azok kifogyjanak. A legnagyobb hátránya ennek, hogy a „készletet” a test a zsírszövetekbe tárolja le, mégpedig úgy, hogy a kellő tápanyagot az izmokból nyeri ki. Így lassan a szervezet elzsírosodik, erőtlenné válik, magyarul leépül.

Oda kell tehát figyelni arra, mikor milyen lépéssel teszünk jót saját magunknak, nem szabad átlépni a megengedett határt és nem ajánlatos egy gyors eredmény miatt ésszerűtlen fogyókúrába kezdeni. Mielőtt belekezdenénk, saját magunknak fel kell állítani egy célt, agyban el döntetni, mi az amit el kívánunk érni és ha úgy érezzük ehhez meg van a kellő energia és főleg akarat, akkor nagy kitartással, lépésről lépésre haladva kezdődhet a fogyókúra egy megfelelő diéta kíséretében. Nincs tehát fontosabb szempont a fogyókúra során sem, mint az egészségünk megtartása, ezért minden esetben a legfőbb szempont az egészséges, mértéktartó, de lehetőség szerint változatos táplálkozás kell legyen, valamint szívünk és tüdőnk állandó és rendszeres karbantartása a megfelelő testmozgással.