Célba ért a szállítmány!- segítség a határon dolgozóknak Karcagról

A célszemélyekhez érkezett meg tegnap a B.M. Szebb Jövőért Alapítvány által a határ menti szakaszon szolgálatot teljesítő rendfenntartók és önkéntes civil segítők támogatására indított gyűjtés első szállítmánya – olvashatjuk a Magyar Önvédelmi Mozgalom közösségi oldalán, ami hatalmas összefogásról tanúskodik, hiszen sok-sok „kisember” így szerette volna háláját kifejezni adományával a határon szolgálatot teljesítő rendvédelmi erőknek.  Róluk ugyanis kevés szó esik. A karcagi Jobbik tagjai, közöttük Dr. Lukács László György országgyűlési képviselő is több határ menti helyszínen járt, ahol a migránsáradat az utóbbi napokban kisebb-nagyobb atrocitásokkal tette próbára a határon szolgálatot teljesítőket.

 

Kevés szó esik arról, hogy az említett határvédők kapnak-e megfelelő ellátást, illetve azt időben kapják-e. Nyilván a hivatalos kommunikáció nem minden esetben fedi a valóságot, erre már számtalan példát láthattunk – utóbbiként említhetnénk a határra vezényelt, és buszokkal szállított rendőrségi munkatársakat, akiknek hozzátartozói korábban szerkesztőségünknek jelezve fejtették ki a déli, kerítésépítéssel érintett határszakaszokon dúló állapotokat.

SANYO DIGITAL CAMERA

Néhány karcagi tagnak volt szerencséje jelen lenni néhány kritikusnak számító határszakaszon, és személyesen tájékozódni a kialakult helyzetről.

SANYO DIGITAL CAMERAA kicsit másként, testközeli élményként átélve informálódhattunk. Hogy hol, és milyen rendfenntartó szerveket sikerült neki elérni, legyen is mindegy, hiszen csak úgy tudunk nekik segíteni… (Ma Magyarországon ugyanis korrupciónak számít – még ilyen válsághelyzetben is – bármely rendfenntartó erő segítése, vagy civilek általi támogatása – hangzott el a helyszínen.) S bár a helyzet egyre kiélezettebb, egyre nagyobb türelmet igényel a lakosságtól is.

SANYO DIGITAL CAMERA

Egy pillanatra azért el lehetne gondolkozni azon a fontos momentumon, hogy kitől is várjuk, hogy vigyázzanak ránk? S nekik ha esik, ha fúj, vagy éppen száz ágra süt a nap, akkor is teljesíteniük kell a szolgálatot.

SANYO DIGITAL CAMERATalálkoztunk, olyan rendfenntartó csoporttal, akiknek még gumikesztyűje és egészségügyi maszkja sem volt, a szemetes zsák, ritkaság számba ment. Hűtött vízről nem is álmodjanak, és örüljenek ha az ebéd este kilencre kiér a határszakaszhoz. Volt olyan település, ahol a menekülteknek kiosztotta a „legnagyobb” hazai civil szervezet a vizet, addig a saját hazájában, saját épségét védő rendvédelmi dolgozó semmit nem kapott, mondván: ez a víz nem nekik van. A kormány – a helyszínen elhangzottak mellett – mégis 200 millió forinttal támogatja 3, migránsokat ellátását segítő szervezet munkáját.

SANYO DIGITAL CAMERA

Itt tart a helyzet jelenleg…