SourcingOffShore

 

Döbbenetes, hogy miközben a Kormány (cikkünk alapján úgy tűnik) szájkaratés harcot folytat az offshore cégek, ahogyan nevezik offshore lovagok ellen, addig az „élharcos” Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter szülővárosában és körzetében Karcagon, nyugodt szívvel szavazza meg a Fideszes többség ( 5 Fideszes igen, 2 Jobbikos nem) a város energetikai megtakarításából majdan származó hasznot olyan cég javára, amelynek végső tulajdonosa két Belize-ben bejegyzett (offshore) társaság.

A város – mivel a törvény már 2010. óta lehetőséget biztosít erre: bővebben a kék dőlt betűs írásban Szabad-e?- azt gondolta ki, hogy földgáz szükségletét közvetlenül szerzi be kihagyván a felesleges láncszemeket és sarcokat, így kímélvén költséget. Ez idáig helyes. Azonban senki sem figyelt arra, hogy a majdan több más önkormányzat intézményeivel együtt lefolytatandó közbeszerzési eljárásban a beszerzési eljárással megbízott és lebonyolító cég egy olyan társaság, amely tulajdonosi szerkezetében nem is egy offshore cég van.

Amint a mellékelt ábra mutatja, a közbeszerzéssel és minden egyéb további feladattal megbízandó cég a Sourcing Hungary Kft. két tulajdonosán keresztül, teljes egészében két Belize-i cég befolyása alatt áll (INEX  GLOBAL INC és SOURCING INTERNATIONAL INC).

abra1

Különösen érdekes a helyzet annak a fényében, hogy a megkötendő szerződés alapján a Sourcing Hungary Kft. az elért energetikai megtakarítás 26%-ára tart igényt sikeres közreműködése után, ami óvatos becslések szerint is közel 100 millió forintos díjat jelenthet számára,függően az önkormányzati intézmények számától és fogyasztásától.

Erre példa a Nagykőrös által segített (gesztorált) 2013. évi önkormányzati csoportos földgáz beszerzés, ahol 343 millió forintos (19,1%) megtakarítást ért el a cég.

Azonban önmérsékletre is szükség van a tisztánlátáshoz.

A városi vezetők védekezése szerint nem feltételezhetjük a szerződő fél nem fog a városnak megtakarított pénzből járó (siker)díja után hazánkban adózni, és azt teljes egészében külföldre viszi. Ebben igazuk van. Azonban azt sem feltételezhetjük, hogy  valakik csak azért tesznek gazdasági társaságaikba offshore cégeket, mert azokat véletlenül a Belize-i nyaralásuk során tombolán nyerték és valamit csak kell velük kezdeni. Ahogyan az lenni szokott nem ok nélkül kerülnek offshore cégek (pl. Belize-i vagy Turks és Caicos, vagy Ciprusi) tagként bejegyzésre vállalkozásokban és nem véletlenül küzd ellenük egységesen Európa.

Érthetetlen, hogy miért nem keres az önkormányzat, vagy korábban miért nem keresett olyan áttekinthető, magyar hátterű céget, akinél  biztosak lehetünk benne,  hogy az önkormányzatnál megtakarított közpénzből, adó formájában -mivel máshol nem tud adózni csak itthon- ismét közpénz válik, és nem magán vagy külföldi vagyonokat gyarapít. Így vándorolhatnak a közpénz megtakarítások offshore érdekeltségekhez.

Úgy tűnik, míg a központi kormányzat az offshore cégek ellen hirdetett harcot, addig a végvárakon a kormánypárti önkormányzatok zöme ezek táplálására rendezkedik be.

Szabad-e?
A földgáz energiáról szóló törvény (GET) értelmében 2010. július 1-től választhatnak kereskedőt a 20 m3/h feletti lekötött teljesítményű szabadpiaci fogyasztók Ennek lényege, hogy a fogyasztók az energiakereskedőktől, a kereskedők a termelőktől szabadpiaci körülmények között szerezhetik be a földgáz energiát. A földgáz energiát előállító cégek ugyanilyen módon értékesítik a rendszerirányítók és nagykereskedők közreműködésével. Az Önkormányzat álláspontja szerint Karcag intézményeinek együttesen, más önkormányzatok intézményeivel csoportban létrehozott közbeszerzési tömörülésbe tagozódva van esélyük valódi alkupozíció, partneri viszony kialakítására. Ennek megfelelően csatlakozna Karcag a Törökbálint által gesztorált kezdeményezéshez, és kötné meg a közbeszerzési eljárás lefolytatására szolgáló vállalkozási szerződést a Sourcing Hungary Kft.-vel