A karcagi Ifjúsági Tagozat is megköszönte az egészségügyben dolgozók munkáját, méghozzá azzal, hogy csatlakozva az országos Jobbik IT kezdeményezéséhez, egy köszönő üzenetet rajzolt krétával a karcagi Kátai Gábor Kórház bejárata elé.

A tegnapi napon (Semmelweis-nap) több jobbikos ifjúsági szervezet is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, így az ország különböző pontjain Barcstól-Békéscsabáig több helyen, egészségügyi és szociális intézmények ilyen és ehhez hasonló képek köszöntötték ma reggel a visszatérő dolgozókat, vagy éppen a járókelőket.

Az első képen a karcagi Kórház bejárata előtti felirat látható, míg a második képen a békéscsabai és a harmadikon egy budapesti helyszínen készült feliratok láthatóak

KórházElőtt IT

BékésmegyeKórházelőttIT

BudapestKórházElőtt

 

A akcióról bővebben a tárgyban kiadott közlemény ír:

Országos akcióval köszönti a Jobbik IT az egészségügyi és a szociális szféra dolgozóit

A Jobbik Ifjúsági Tagozat országos akcióval fejezi ki tiszteletét az egészségügyi és szociális ágazat dolgozói felé. Az elmúlt évek során számtalan alkalommal álltak ki jobbikos országgyűlési képviselők az egészségügyi és szociális ágazat dolgozóinak erkölcsi és anyagi megbecsülésért. Tették és teszik mindezt parlamenti felszólalások, intézménylátogatások, az Önkéntesség Éve keretén belül végzett tevékenységek, valamint ágazati demonstrációkon való részvételek útján. Ehhez a küzdelemhez csatlakozott az Ifjúsági Tagozat is: a nemrégiben megalakult Szociális és Egészségügyi Kabinetek által meghirdetett országos kezdeményezéssel köszöntik Semmelweis-nap alkalmából az ágazatok dolgozóit.

Az akció célja, hogy felhívjuk a társadalom és a kormány figyelmét a dolgozók elismerésének fontosságára, valamint hálánkat fejezzük ki áldozatos munkájukért. Ezért országszerte közel száz tagozatunk fogalmazott meg köszönő üzenetet egészségügyi vagy szociális intézmények előtti aszfaltrajz formájában. Már a feliratok elkészítése során megérkeztek az első visszajelzések: az alkalmazottak több helyszínen meghatottan köszönték meg a fiatalok figyelmességét. A szóban forgó ágazatok dolgozói nap mint nap erőteljes fizikai, pszichikai és szellemi terhelésnek vannak kitéve, az értünk végzett felelősségteljes munkájukat pedig sokszor elavult eszközökkel és nem megfelelő körülmények között, rendkívül alacsony bérezés mellett kénytelenek végezni.